Leerling in het zonnetje!

 
Emmie Sluiter, startgerechtigd voor het Z1!
 

Nu gaan we trainen met stang en trens, alle oefeningen loopt hij in draf al perfect door. Nu nog de puntjes op de i in de galop en dan gaan deze twee toppers de ring in! Veel succes Emmie, trots op jullie!!!

 

 

 

Facebook

Volg Paard goed voor elkaar op:

 

WIE IS TANJA MONHEMIUS-BOS:

Doordat ik het geluk had op een boerderij tussen de dieren op te groeien, werd het al snel duidelijk dat dieren en in het speciaal paarden voor mij bijzonder waren. Deze dieren met hun mooie uitstraling, kracht en intelligentie geven zoveel inspiratie.

Na veel poetsen, knuffelen en rijden op de shetlander volgde de eerste rijpony Astrid, daarmee mocht ik naar verenigingslessen en maakte ik kennis met de eerste wedstrijden. Inmiddels waren mijn benen te lang en kreeg ik de pony Goldy en het kleine paard Diana. Met Diana maakte ik de overstap naar de paarden, al snel haalden wij het niveau Z dressuur, M springen en L eventing. Doordat ik op zo’n jonge leeftijd zo goed presteerde in de eventingsport, gaf de KNHS mij de gelegenheid te trainen bij oud Olympisch militaryruiter Piet van der Schans, zodat ik verder door kon stromen in de sport.

Mijn interesse binnen de paardensport is altijd breed geweest. Naast dressuur, springen en eventing reed ik paarden in en werkte ik op diverse stallen. Door de jaren heen heeft de dressuur de overhand gekregen en heb ik vele paarden naar het niveau Z dressuur mogen rijden. Vele van deze paarden zijn perfecte leerpaarden geworden voor jonge ruiters.

Tijdens mijn MAS opleiding, heb ik op verschillende paardenbedrijven stage gelopen. Heel divers, van hengenstenhouderijen tot spring- en dressuurstallen. Op elke stal krijg je nieuwe inzichten en leer je nieuwe methodes. Het uitbrengen van mijn eigen paarden ging zo goed dat ik gelijk kon doorstromen naar de ORUN opleiding in Ermelo, waar ik succesvol fase 3 (inmiddels niveau 4) richting dressuur heb afgerond. Dit geeft bevoegdheid tot instructie t/m ZZ licht niveau. Daarnaast heb ik mezelf door de jaren heen extra verdiept in training, coaching en sportpsychologie.

Momenteel ben ik nog altijd zelf actief in de wedstrijdsport. Door mijn gedrevenheid kan ik telkens weer een groen paard opleiden tot het hoogst haalbaar niveau van het paard. Natuurlijk kan ik dit niet alleen en door de jaren heen heb ik ook bij verschillende instructeurs gelest en krijg nog regelmatig les om mezelf verder te ontwikkelen. Deze ervaring neem ik mee en deel ik onder mijn leerlingen.